تعریف عکاسی تبلیغاتی به شاخهای از عکاسی اتلاق میشود که به عکس برداری از کالاها و فرآوردهها و محصولات گفته میشود و قصد گذر از حقیقت را دارد. عکاسی تبلیغاتی سعی دارد از اساس و واقعیت محصولات و کالاها پیشی بگیرد و به عالم رویا و خیال پیوند بخورد. عکاسی صنعتی اساساً و غالباً در محیط بسته و در استودیو که قابلیت نورپردازی تصنعی امکان پذیر باشد انجام میگیرد.
یک تصویر تبلیغاتی زیبا و خوب تصویری میباشد که ابعاد ، نوع ، رنگ کالا و محصول با آن چیزی که در تصویر مشاهده میشود کاملاً تطابق داشته باشد و مغایرتی در آن دیده نشود. به طور کلی مخاطب فقط با مشاهده تصویر قادر باشد همهی ویژگیهای ظاهری کالا و محصول نظیر نوع ، رنگ ، ابعاد ، ساختار و … مطلع گردد و مسلماً موضوع دیگری که باید به وسیله عکاسی تبلیغاتی ملاحظه شده باشد آن زیبایی و گیرایی عکس تبلیغاتی است ، اغلب در این حالت است که میشود گفت که یک عکاس تبلیغاتی حرفهای به شکلی از محصول و کالای شما عکس برداری میکند که بیننده با مشاهده تصویر معلومات درست و روشنی را متوجه شود ، ولی همزمان زیبایی و جذابیت تصویر او را به طرف خود مجذوب کرده است.
در تعریف عکاسی تبلیغاتی باید اصول درستکاری و کامل بودن و گیرایی و زیبایی تصویر لحاظ شده باشد و چنان چه عکاس ، دانش و مهارت لازم را دارا نباشد و برای گیرایی و زیبایی تصویر ، درستکاری و صحت را نادیده بگیرد و یا برعکس لحاظ کردن درستکاری و کامل بودن از گیرایی تصویر کم کند ، در هر دو مورد شما دچار خسارت خواهید شد و مشتریان خود را از دست خواهید داد.
از نکات اساسی در تعریف عکاسی تبلیغاتی ، موضوع نورپردازی است. برای یک طرح عکاسی صنعتی مطلوب و زیبا ، نیاز به وسایل و ابزار حرفهای به لحاظ بررسی نور میباشد ، به علاوه برخورداری از لنزهای گوناگون برای عکاسی از کالاها و محصولات با اصول متفاوت از الزامات عکاسی تبلیغاتی میباشد.
عکاسی با زمینه سفید: در این روش از عکاسی تبلیغاتی ، کالای تبلیغاتی به گونهای به تنهایی و بی آنکه طراحی و چیدمانی در محدوده و چهارچوب عکس قرار گرفته باشد. در این شیوه از عکاسی موضوع نورپردازی اثربخش میباشد.
عکاسی دکوراتیو: در این شکل از عکاسی ، کالای تبلیغاتی به اتفاق اجزای دیگر ، در چهارچوب تصویر طراحی و چیدمان میشود. در این شیوه از عکاسی ، موضوع دکوراتیو اثر بسیاری بر نتیجه کار خواهد داشت.
عکاسی تبلیغاتی فوتومونتاژ: در این شیوه از عکاسی اجزای درونی تصویر به وسیله نرم افزارهای ویراستاری در تصویر در جوار هم قرار میگیرند به این شکل که از چیزهای گوناگون در مکانهای متنوع عکاسی میشود و در پایان توسط نرم افزار تنظیم و اصلاح میشود. در این روش عکاسی ، مهارت در داشتن نرم افزارهای مرتبط اثربخشی فراوانی خواهد داشت.
عکس تبلیغاتی ماکرو: برای عکس برداری از اشیا و محصولات گران بها و قیمتی و هر کالا و محصولی که احتیاج به نمایان کردن جزئیات آن محصول باشد به کار گرفته میشود. در این نوع از عکاسی تبلیغاتی ، دارا بودن لنزهای حرفهای و پیشرفته تاثیر خاصی در نتیجه کار خواهد داشت.
عکاسی تبلیغاتی احتیاج به مهارت و تجربه بسیاری دارد. در صورتی که عکاس توانایی و تجربه لازم را نداشته باشد ، قادر نخواهد بود عکاسی تبلیغاتی را به خوبی انجام دهد. عکاسان تبلیغاتی با توجه به تجربه و علم خود در گروههای متفاوتی جای میگیرند. در عکاسی تبلیغاتی شناساندن محصول و سفارشات بر مشخصات خاص آن و داشتن گیرایی و زیبایی منحصر به فرد و ایجاد اشتیاق در خریداری محصول پیشنهادی ، اساسیترین مقصود عکاس تبلیغاتی میباشد.
یکی از نکات بسیار مهم در تعریف عکاسی تبلیغاتی داشتن وسایل پیشرفته و حرفهای میباشد. باید این نکته را متذکر شد که در عکاسی تبلیغاتی تنها نمیشود به دارا بودن تجهیزات مدرن و باکیفیت اکتفا کرد. مهارت و نوآوری و خلاقیت عکاس در عکس برداری ، اثر فوق العاده برجستهای خواهد داشت.
با اهمیتترین و اساسیترین نکته در تعریف عکاسی تبلیغاتی توجه به این هدف است که عکسی را ایجاد کنیم که مخاطب با مشاهده آن انگیزه و ذوق در او پدیدار گردد و استفاده از محصول و کالا را در عکس لمس کند و مشتاق شودتا آن را خریداری کند. خلق این چنین احساسی در بیننده به خرید کالا ، توانایی است که به تجربه و خلاقیت عکاس نیازمند است تا بیننده را مجذوب و شیفته گرداند و جلب توجه بسیاری کند.